ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

Κατάγομαι από την κατεχόμενη Μόρφου της Κύπρου και τώρα κατοικώ στην Πάφο .

Η ζωγραφική είναι ο τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μου η ίδια η ψυχή μου που μέσα από αυτήν ξυπνά μια συνεχής αναζήτηση και ένα ταξίδι μέσα στον εσωτερικό μου κόσμο.

Μου αρέσουν οι προκλήσεις να μαθαίνω και να δημιουργώ νέες τεχνικές και υλικά και οι πειραματισμοί να τα ενώνω μεταξύ τους.

Σε κάθε έργο μου προσπαθώ και στόχος μου είναι να βγαίνουν συναισθήματα ..

Τα όποια συναισθήματα σε κάθε μορφή και φάση της ζωής.

Δίνω έμφαση και με γοητεύει το βλέμμα όταν ζωγραφίζω πρόσωπα αφού πιστεύω είναι ο καθρέπτης της ψυχής καθώς και το γυμνό σώμα που αντιπροσωπεύει την ζωή την αγνότητα και την απλότητα της ύπαρξης μας…

Μου αρέσει επίσης πάντα να ενώνω συναισθήματα και σκέψεις σε κάθε πίνακα με ποίηση ή κειμένο μου.

Έχω εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Βουλγαρία στον παγκόσμιο διαγωνισμό Τέχνης “BANNER OF PEACE” και έχω κερδίσει την τέταρτη θέση παγκοσμίως κερδίζοντας υποτροφία στις Καλές Τέχνες. Έλαβα μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις που γίνονται στην Κύπρο, σε ομαδικές στο εξωτερικό καθώς και στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης στη Νάουσα .

Τελευταία μου συμμετοχή είναι τώρα τον Γενάρη με Ελλαδίτες εικαστικούς και λογοτέχνες στο βιβλίο λεύκωμα με θέμα την μυθολογία ” ΕΛΛΑΣ, ΣΩΜΑ, ΨΥΧΗ, ΠΝΕΥΜΑ” λαμβάνοντας μέρος σε ποίηση και ζωγραφική.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΦΟΥ.